هواشناسی | هواشناسی استان های ایران

هشدار هواشناسی؛ باران و برف در راه ایران

رفیعی کارشناس سازمان هواشناسی تازه‌ترین اطلاعات درباره وضعیت هوای کشور را ارائه کرد. جزئیات بیشتر را در ادامه بخوانید

هواشناسی
ویکی گردی:

به نقل از خبر آنلاین، کبری رفیعی کارشناس سازمان هواشناسی درباره وضعیت هوای کشور گفت: هوای امروز سواحل شمالی کشورمان بارانی خواهد بود. سازمان هواشناسی گفت: این بارش‌ها از صبح در گیلان و مناطقی از غرب مازندران آغاز شده و در حال حاضر در استان‌های تهران، کرمانشاه، زنجان و همدان شاهد بارش هایی بوده ایم. جزئیات بیشتر هواشناسی را در ادامه بخوانید.

تهران امروز در بعضی از ساعات بارش پراکنده و در برخی مواقع وزش باد شدید خواهد داشت. اما از بعد از ظهر برای تهران کاهش ابر پیش‌بینی می‌شود. بیشینه دمای تهران امروز ۱۷ درجه خواهد بود و نسبت به دیروز حدود ۶ درجه کاهش رو تجربه خواهد کرد و مینیموم امروز به ۱۳ درجه خواهد رسید که نسبت به دیروز افزایشی خواهد بود.

البته در دامنه‌های جنوبی البرز، مناطقی از شمال و غرب کشور و زاگرس مرکزی این بارش‌ها همراه با رعد و برق است و گاهی با وزش باید شدید همراه است که سبب وقوع پدیده گرد وغبار خواهد شد.

وی افزود: در مناطق سردسیر هم بارش برف گزارش شده است اما از بعد از ظهر امروز قدرت آن کاهش می یابد.

به گفته وی شدت بارش‌ها روی نواحی ساحلی خزر به ویژه استان گلستان متمرکز خواهد شد و این مناطق جز مراکزی هستند که شامل هشدار نارنجی می شوند.

وی گفت: بارش برف در مناطق کوهستانی رخ خواهد داد که سبب لغزندگی جاده‌ها می‌شود و چون با رخداد مه خواهد بود باعث کاهش دید می‌شود و محدودیت‌هایی را در ناوگان حمل و نقل ریلی، هوایی ایجاد می کند.

این کارشناس هواشناسی افزود: سیلابی شدن مسیل‌ها و طغیان رودخانه‌ها و آب گرفتگی معابر و برخورد صاعقه نیز قابل پیش‌بینی است و کوهنوردان باید از رفتن به کوه خودداری کنند و جابه جایی عشایر نیز با محدودیتی‌هایی مواجه خواهد بود.

رفیعی ادامه داد: فردا نیز بارش‌ها در شمال شرق و شرق کشور و مناطق ساحلی خزر به صورت پراکنده ادامه می یابد.

وی افزود: سامانه بارشی فردا کشور را ترک می کند اما کاهش محسوس دما خواهیم داشت. سواحل شمالی خزر و دامنه‌های جنوبی البرز نیز امروز با کاهش دما مواجه می شود.

این کارشناس هواشناسی گفت: این شرایط فردا چهارشنبه در شمال شرق کشور نیز ادامه می یابد و در این مناطق کشور هم کاهش دما صورت خواهد گرفت. دریای خزر امروز مواج و متلاطم است و افزایش طول موج خواهد داشت و هشدار هواشناسی دریایی هم صادر شده و هموطنان عزیز در آن مناطق باید حتما به این هشدارها توجه داشته باشند و روزهای پنجشنبه و جمعه هم آب‌های خلیج فارس متلاطم هست.

به گفته وی طی ۵ روز آینده در ساعت‌های بعد از ظهر و اوایل شب به اصطلاح گذر موجی روی نیمه جنوبی کشور اتفاق می افتد و مناطقی از هرمزگان، جنوب کرمان، جنوب سیستان و بلوچستان رگبار و رعد و برق را تجربه می کنند.

رفیعی در پایان گفت: سردترین منطقه در کشور دشت نمدان در استان فارس و لاله زار کرمان با دمای ۵ درجه زیر صفر بود. دما در صفاشهر استان فارس به ۴ درجه زیر صفر، چالدران در آذربایجان غربی و دیزین بالا در استان البرز به ۳ درجه زیر صفر، پاسارگاد در فارس و سبزدشت در استان یزد، میمه در اصفهان و سربیشه در خراسان جنوبی به یک درجه زیر صفر و فیروزکوه در تهران حدودا به صفر رسید.

گرمترین منطقه نیز لنگرود در استان گیلان با ۳۳ درجه بود. دما در مناطق ماسال و لاهیجان هم ۳۲ درجه بالای صفر بود. ولی از امروز به بعد این مناطق هم کاهش محسوس دما دارند.

برف خواهد شد. جزئیات بیشتر هواشناسی را در ادامه بخوانید.

فعالیت سامانه بارشی فردا در شرق مازندران، گلستان، خراسان شمالی و نیمه شمالی خراسان رضوی بوده و سپس از کشور خارج می‌شود. شدت فعالیت سامانه بارشی امروز برای شرق مازندران، گلستان و خراسان شمالی است و در اکثر مناطق کشور وزش باد شدید روی می‌دهد.

امروز با نفوذ توده هوای سر، کاهش محسوس دما در بیشتر مناطق کشور رخ می‌دهد. از اواخر وقت روز پنجشنبه و جمعه با عبور موجی از نیمه جنوبی کشور در برخی مناطق ایلام، خوزستان، لرستان، بوشهر، ارتفاعات زاگرس مرکزی و جنوبی و روز جمعه و شنبه هفته آینده در کرمان، هرمزگان و سیستان و بلوچستان بارش پراکنده گاهی رعدوبرق و وزش باد شدید موقتی پیش‌بینی می‌شود. طی ۳ روز آینده دریای خزر و خلیج‌فارس، جمعه و شنبه تنگه هرمز و دریای عمان مواج و متلاطم است.

توصیف سامانه: تشدید فعالیت سامانه بارشی

زمان پایان: سه‌شنبه ۱۴۰۲/۰۸/۳۰

نوع مخاطره: رگبار شدید باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت، کاهش محسوس دما، در نقاط سردسیر و ارتفاعات بارش برف و کولاک

منطقه اثر: سه‌شنبه ۱۴۰۲/۰۸/۳۰: لرستان، هرمزگان، ارتفاعات سمنان، جنوب بوشهر و جنوب شرق فارس.

اثر مخاطره: اختلال در ناوگان حمل‌ونقل جاده‌ای، ریلی و هوایی، لغزندگی گردنه‌های کوهستانی و نقاط سردسیر به سبب بارش برف، سقوط سنگ از ارتفاعات، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌ها، آب‌گرفتگی معابر، وزش باد شدید موقت، صاعقه، خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها، تابلوهای تبلیغاتی و شکستن درختان کهن‌سال

توصیه: پرهیز از سفرهای غیر ضروری، عدم توقف در بستر و حاشیه رودخانه‌ها، احتیاط در عبور از حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها، خودداری از فعالیت‌های کوه‌نوردی و جابجایی عشایر، محدودیت در فعالیت‌های عمرانی، آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی و پاک‌سازی دهانه پل‌ها، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، اجتناب از پارک خودرو در کنار درختان فرسوده و ساختمان‌های نیمه کاره و آمادگی راهداری جهت برف روبی در گردنه‌ها و نقاط سردسیر.

توصیف سامانه: افزایش سرعت وزش باد و افزایش ارتفاع امواج دریا

زمان شروع: بعدازظهر سه‌شنبه ۱۴۰۲/۰۸/۳۰ زمان پایان: شنبه ۱۴۰۲/۰۹/۰۴

نوع مخاطره: افزایش سرعت وزش باد (بیشینه سرعت وزش باد تا ۲۸ نات) و افزایش بیشینه ارتفاع امواج تا ۲ متر در سواحل و بیش از۲ متر در فراساحل

منطقه اثر: سه‌شنبه ۱۴۰۲/۰۸/۳۰: مناطق ساحلی و دور از ساحل استانهای بوشهر و هرمزگان، در خلیج فارس.

چهارشنبه ۱۴۰۲/۰۹/۰۱: و پنج‌شنبه ۱۴۰۲/۰۹/۰۲: مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های خوزستان، بوشهر و هرمزگان، در خلیج فارس و غرب تنگه هرمز.

جمعه ۱۴۰۲/۰۹/۰۳: و شنبه ۱۴۰۲/۰۹/۰۴: مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های بوشهر و هرمزگان، در نواحی مرکزی و شرقی خلیج فارس.

اثر مخاطره: خطر غرق‌شدن شناگران و پاره‌شدن تورهای صیادی، اختلال در ترددها و فعالیت‌های دریایی ، احتمال آسیب به شناورها به‌ویژه شناورهای تفریحی، سبک و نیمه‌ سنگین، خطر خسارت به تأسیسات ساحلی و فراساحلی و اختلال در فعالیت های سکوهای نفتی

توصیه: منع شنا و غواصی و تردد قایق‌های سبک و تفریحی ، منع فعالیت های شیلاتی ، ممانعت از ورود و خروج کشتی ها به بندر، منع فعالیت‌های پشتیبانی صنایع فراساحلی و آماده باش برای مواجهه با خسارت احتمالی توسط فعالان دریایی.

منبع: خبر آنلاین
آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان

آخرین اخبار

ارسال نظر