خرما | خواص خرما

خواص و فواید خرما برای زنان باردار + مزایا و نکات مهم

خواص خرما در بارداری و زنان آن‌قدر زیاد است که تمام پزشکان خوردن آن را توصیه می‌کنند. یکی از این خواص خرما، تأمین ویتامین k است

خرما
ویکی گردی:

خرما و فواید آن برای زنان باردار. او در این دوران از خوردن یکسری مواد غذایی محروم است و در عوض یکسری مواد خوراکی دیگر مانند خرما، میوه‌ و سبزیجات را باید به رژیم غذایی‌اش اضافه کند. یکی از این بایدونبایدها، رعایت رژیم غذایی سالم و متعادل است که باید با مشورت پزشک متخصص انجام شود. به همین دلیل امروز می‌خواهیم در باره خواص خرما در بارداری و زنان صحبت کنیم.

در دوران بارداری، شرایط بدن مادر دچار تغییرات زیادی می‌شود. از تغییرات فیزیکی گرفته تا هورمونی که روی حال روحی و جسمانی او تأثیر زیادی می‌گذارد. در این دوران مادر باید یکسری باید و نبایدهایی را رعایت کند تا خود و فرزندش دوران بدون مشکلی را سپری کنند. همچنین اطلاعات جانبی خود را باید افزایش دهد. به‌عنوان مثال باید از خواص خرما در بارداری و زنان مطلع شود.

مزایای رابطه جنسی برای زن باردار چیست؟ | متاهلین بخوانند

خواص خرما در بارداری و زنان

خیلی از مادران در دوران بارداری خود ویارهای جالبی پیدا می‌کنند. یکی از این ویارها، خوردن شیرینی‌جات است. شیرینی‌های صنعتی، میزان قند و کالری زیادی دارند، پس باید مصرف آن‌ها را کنترل کرد. حال با توجه به این شرایط، پزشکان خرما را یک جایگزین طبیعی برای شیرینی‌جات معرفی کرده‌اند.

این ماده غذایی سرشار از پروتئین، فیبر و بسیاری از ویتامین‌های متعدد و معدنی است. قندهای موجود در خرما بدون افزایش قابل‌توجه سطح قند خون در بدن تجزیه شده و انرژی مورد نیاز بدن را تأمین می کنند. حال ادامه خواص خرما در بارداری و زنان را باهم دیگر مرور خواهیم کرد.

جلوگیری از کم‌ خونی

اگر بخواهیم خواص خرما  را تک‌به‌تک نام ببریم، چند روز طول می‌کشد مانند خواص هسته خرما و خواص خرما در مردان.

در دوران بارداری، بدن مادران نیاز بیشتری به دریافت آهن پیدا می‌کنند. به همین دلیل اگر در طی این دوران، نیاز بدن مادر تأمین نشود، او در معرض کم‌خونی قرار می‌گیرد. به‌طور کلی کم‌خونی زمانی اتفاق می‌افتد که کیفیت و کمیت گلبول‌های قرمز بدن برای انجام وظایف خود دچار کمبود شوند.

مادران می‌توانند داروی ضد کم‌خونی را مصرف کنند. اما خوردن خرما یک راه جایگزین طبیعی و بهتری برای مقابله با کم‌خونی است. خرما سرشار از ویتامین ب ۹ است.  آهن هموگلوبین موجود در بدن را حفظ می‌کند. همچنین آهن باعث تقویت سیستم ایمنی بدن مادر و جنین می‌شود. به‌طوری که با خوردن چند عدد در روز، سطح انرژی و قدرت عضلات بدن مادر را افزایش می‌دهد و سستی و فرسودگی در بافت‌ها را نیز برطرف می‌کند.

رفع یبوست

مادران از زمان شروع حاملگی تا وضع حمل خود، معمولاً دچار یبوست می‌شوند. یکی از دلایل آن کم بودن فیبر بدن مادر است. به همین دلیل آن‌ها باید مصرف مواد غذایی که هیچ فیبری ندارند را محدود کنند. به‌جای آن مصرف خرما را آغاز کنند.

خوردن خرما که یک منبع غنی از فیبر است، سیستم گوارشی را سالم نگه داشته و به رفع یبوست مربوط به بارداری کمک بسیاری می‌کند. به همین دلیل پزشکان معمولاً توصیه می‌کنند که زنان باردار روزانه حداقل ۲۰ تا ۳۵ گرم فیبر مصرف کنند تا سلامت دستگاه گوارششان بهبود یابد. این یکی از خواص خرما در بارداری و زنان است.

کمک به رشد جنین و نواقص مادرزادی

مادر در طول دوران حاملگی خود باید تغذیه مناسبی داشته و خوراکی‌هایی مصرف کند که از لحاظ سلامتی مفید باشند. هرچقدر این مواد دارای ویتامین‌ها و پروتئین‌های مغذی باشند، رشد جنین در شکم مادر بهتر و سریع‌تر اتفاق می‌افتد. به همین دلیل پزشکان خوردن خرما در دوران بارداری را برای مادران توصیه می‌کنند.

خرما دارای ماده منیزیم با خاصیت باورنکردنی و بسیار مفید است؛ لذا مصرف خرما متضمن سلامت و قوت دندان‌ها و استخوان‌های جنین و مانع از انقباضات زودرس خواهد بود. همچنین اسید فولیک درون خرما در جلوگیری از بروز نقایص در زمان تولد در بدن نوزادان که بسیار هم خطرناک است، مؤثر است. این نکته یکی از مهم‌ترین خواص خرما در بارداری و زنان محسوب می‌شود.

چیکار کنیم که پسر دار بشیم؟

جایگزین بهتر برای مواد قندی

بدن مادران باردار نسبت به افراد عادی نیاز به مقدار بیشتری انرژی دارد. آن‌ها تقریباً باید ۳۰۰ کالری بیشتر از سایر افراد مصرف کنند تا انرژی لازم برای طی‌کردن دوران حاملگی را داشته باشند. متأسفانه این افراد برای جبران این مشکل، به خوردن موادی غذایی روی می‌آورند که کالری زیادی دارد.

اگر تا به حال از خواص خرما در بارداری و زنان اطلاع نداشتید، باید بدانید که خوردن این مواد غذایی مانند شکلات و شیرینی‌ها در طول درازمدت دچار مشکلاتی همچون افزایش قند خون می‌شود. خرما می‌تواند یک گزینه‌ مناسب برای دریافت کالری موردنیاز بدن مادران باشد.

به همین دلیل اکثر دکترای ماما در رژیم غذایی زنان باردار، خوردن روزانه چند عدد خرما را توصیه می‌کنند. توجه داشته باشید که کالری خرما نیز بالاست و ویتامین‌های زیادی نیاز دارد ولی باید در خوردن آن تعادل را نیز رعایت کنید.

بالا رفتن قند خون در زنان و ابتلا به دیابت در دوران بارداری بسیار شایع است. زنان باردار که تا به حال سابقه دیابت نیز نداشته اند نیز در حالت عادی احتمال ابتلای شان وجود دارد. یکی از این دلایل اشتیاق آنان به خوردن انواع شیرینی‌جات مختلف است.

حال با توجه به درصد پایین ضریب گلیسمیک، سرعت بالا رفتن قند خون پس از مصرف ماده قندی مانند خرما، می‌تواند به مدیریت و تنظیم قند خون در بیماران دیابتی کمک کند. این نکته یکی از بهترین خواص خرما در بارداری و زنان است.

تأمین ویتامین K برای جنین

خواص خرما در بارداری و زنان آن‌قدر زیاد است که تمام پزشکان خوردن آن را توصیه می‌کنند. یکی از این خواص خرما، تأمین ویتامین k برای نوزاد است. جالب است بدانید که بعضی از نوزادان در هنگام تولد دارای کمبود ویتامین k هستند. این ویتامین در بدن نوزاد به رشد استخوان‌ها و لخته شدن خونشان  کمک می‌کند و می‌تواند عملکرد عضلات و اعصابشان را بهبود بخشد.

دریافت این ویتامین برای نوزاد خیلی حائز اهمیت است به‌طوری که بعد از تولد نوزاد نیز خوردن آن توسط مادر توصیه می‌شود تا از طریق شیر مادر به فرزند منقل شود.

سهولت زایمان برای مادر

آیا خوردن خرما در دوران بارداری به زایمان به مادر کمک می کند؟ باید بدانید که مصرف خرما در دوران بارداری هم برای مادر و هم برای کودک مفید است. یک پژوهش نشان داده است که ۹۰ درصد مادران بارداری که طی چهار هفته آخر بارداری روزی ۶ عدد خرما خورده اند، در لحظه ورودشان به بیمارستان، انبساط بیشتر و کیسه آب سالم تری داشته اند و نیز مرحله اول درد زایمان در آنها کوتاه‌تر بوده است. باید بدانیم که بهترین زمان خوردن خرما در زمان بارداری کی است؟

حفظ سلامتی دستگاه عصبی مادر

مادران در طول بارداری همیشه نگران سلامت خود و فرزند داخل شکم خود هستند. به همین خاطر همیشه دچار استرس‌های فراوانی می‌شوند. حال در این شرایط نیاز است به‌غیر از حفظ آرامش خود، رژیم غذایی مناسبی را نیز رعایت کنند. خرما میوه‌ای است ویتأمین و مواد معدنی‌های زیادی درون خود دارد که باعث سلامتی و تقویت دستگاه عصبی انسان می‌شود. پتاسیم یکی از این مواد معدنی است که برای افزایش قدرت واکنش و افزایش سطح سلامتی دستگاه عصبی بسیار مؤثر است. همچنین خوردن خرما در روز باعث آمادگی و سرعت بیشتر فعالیت‌های مغری می‌شود. پتاسیم هوشیاری مغز را افزایش می‌دهد و ضربان قلب را نیز کنترل می‌کند. در نتیجه باعث جلوگیری از بیماری‌های قلبی و انواع مختلف سکته می‌کند. خوردن خرما برای مادران بارداری که سنشان کمی بیشتر است از همیت فراوانی دارد. زیرا هر چه سن انسان بالاتر رود، دستگاه عصبی او کند و فرتوت می‌شود. به همین خاطر نیاز است که ذهن باز و هوشیاری داشته باشد که با خوردن خرما این نقیصه را می‌توان برطرف کرد.

مضرات عطر و اسپری های خوشبو کننده برای جنین

بهترین زمان خوردن خرما در زمان حاملگی

علاوه بر صبحانه، خرما می‌تواند میوه مناسبی برای وعده عصرانه نیز باشد. خیلی از زنان باردار برای برطرف کردن حس گشنگی خود، به خوردن مواد قندی روی می‌آوردند. به همین دلیل خوردن چایی به همراه چند عدد خرما می‌تواند گزینه جایگزین مناسبی باشد. همچنین برای اول صبح که معمولاً میزان قند خون افراد نیز پایین است خوردن خرما توصیه می‌شود.

تا الان از خواص خرما در بارداری و زنان مطلع شدیم. حال این سؤال پیش می‌آید که زنان باردار در چه دوره‌ای خوردن خرما شروع کنند؟ آیا میزان خوردن خرما در ماه‌های اول در مقایسه با روزهای نزدیک زایمان باید تفاوت داشته باشد؟

خواص خرما در سه‌ماهه اول

یکی از مشکلاتی که زنان باردار در این دوران دچار می‌شوند، یبوست است. به همین دلیل خوردن خرما که دارای فیبر بسیاری زیادی است باعث می‌شود که مادران دچار این عارضه نشوند. البته اگر شما دارای مشکلات مربوط به قند خون و دیابت هستید، باید مصرف خرما را کاهش دهید. همچنین می‌توانید در کنار خرما مواد خوراکی دیگری مصرف کنید که میزان فیبر مناسبی دارد.

خوردن خرما در سه‌ماهه دوم

خیلی از افراد از خواص خرما در بارداری و زنان اطلاعی ندارند. زنان باردار در سه‌ماهه سوم دوران حاملگی خود، احتمال مبتلا شدن به دیابت در آن‌ها بالاتر می‌رود. به همین دلیل باید با مشورت با پزشک مخصوص خود مصرف خرما را در این دوران کنترل کنید.

خوردن خرما در سه‌ماهه سوم

خواص خرما در بارداری و زنان به همین جا ختم نمی‌شود. خرما دارای  ملین‌های طبیعی در خود است. به همین دلیل باعث می‌شود که در هنگام زایمان، مادر درد کمتری را متحمل شود. به همین خاطر پزشکان به مادران توصیه می‌کنند که از شروع هفته ۳۶ بارداری، یعنی ۴ هفته مانده تا زایمان، روزانه ۶ عدد خرما بخورند.

ارزش غذایی خرما

خواص خرما در بارداری و زنان بسیار زیاد است. تحقیقات ثابت می‌کند که مصرف خرما در اواخر دوران بارداری، باعث کاهش درد زایمان و تاثیر مثبت بر زایمان و کاهش خطر برای مادر و کودک می‌شود.

لیست اسم های دخترانه خاص و جدید+معنی

  • انرژی ۲۲۷ کیلوکالری
  • فیبر ۶/۷ گرم
  • پروتئین ۱/۸ گرم
  • آهن ۰/۹ میلی‌گرم
  • فولاد ۱۵
  • چربی ۰/۲ گرم
  • ویتامین k ۲/۷
  • پتاسیم ۶۹۶ میلی‌گرم
  • منیزنیم ۵۴ گرم

جمع‌بندی

امیدواریم تا به اینجا با خواص خرما در بارداری و زنان آشنا شده باشید. به‌طور کلی خوردن خرما در بارداری به شما کمک می‌کند تا رژیم غذایی بهتر، بارداری آسان‌تر و زایمان آسوده‌تری داشته باشید؛ اما بهتر است که با پزشک خود نیز مشورت کنید. پس اگر در حال حاضر در حین بارداری هستید یا کسی از عزیزانتان در شرف مادر شدن است، همین الان دست به کار شوید.

منبع: نمناک
آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۲ نفر از بازدیدکنندگان

آخرین اخبار

ارسال نظر

  • ناشناس

    بسیار عالی بود از اطلاعاتی که دادید